Gratis & snabb leverans *| Köp nu, betal senare | Klicka och samla | Ingen vibble returer

Enkla campingrecept

rss
Enkla campingrecept

Matlagning medan camping kan vara utmanande, så det är bäst att ha några recept som du kan lita på att vara enkla och pålitliga. 

 

Vi har kastat ihop några av våra personliga favoritkockar i hopp om att det kan inspirera några av dina måltider!

 

Varför inte prova dessa recept på vår Campingaz Camp Bistro 2 spis?

 

FRUKOST

The Ultimate Breakfast Muffin

Vad du behöver göra 1:

- Korvkött

- Engelsk muffin

- 1 ägg

- 1 skiva cheddarost

- Smör

- Torkad salvia, salt och peppar för att krydda kött

 

Metod:

- Skarpa upp den engelska muffinen med lite smör i grytan tills den är gyllene och krispig. Avsätta.
- Blanda en nypa salvia, salt och peppar med korvköttet. Forma till en pattform och stek tills den är kokt.
- Stek ägg.
- Fyll engelsk muffin med korvpatty, rinnande stekt ägg och en skiva cheddarost. Vik i folie och lägg över eld tills osten smälter.
Tjäna!

 

LUNCH

Pan Veggie Pizza 

Vad du behöver:

- 1 gul paprika (skuren i bitar)

- 1 zucchini (medium skivad) 

- 1 rödlök (skuren i kilar) 

- Självhöjande mjöl (225 g)

- Olivolja (2 msk & 1 tsk) 

- Tomatpastasås (5 msk)

- Cheddarost (50g) 

 

Metod:

- Lägg peppar, zucchini och rödlök i foliepanna. Drizzle med 1 tsk olivolja. Krydda väl och kasta för att kombinera. Stek på eld tills den är mjuk och börjar bli brun. Avsätta.
- Krydda mjölet väl och blanda i en stor skål med kvarvarande olja och 4-5 msk vatten för att bilda en mjuk deg. Knåda kort och rulla sedan ut på en mjölad yta till en grov cirkel på 20 cm. Överför degen till en stor lättoljad gjutjärnspanna och stek tills undersidan börjar bli brun. Vänd om och koka i ungefär 5-8 minuter igen. Sprid tomatsås över basen, sprid med den rostade grönsakerna och strö över cheddar. Placera bredvid elden och vänta tills värmen smälter osten på toppen. Tjäna. 

 

MIDDAG

En kruka Lasagnesoppa

Vad du behöver:

- 1 matsked olivolja
- 450 g kalkfärs
- 1 medellök hackad
- 1 paprika hackad
- 1/2 tsk salt
- 1/4 tesked paprika
- 3 kryddnejlika Vitlök krossad
- 2 teskedar italiensk krydda
- 2 msk tomatpuré 
- 2 700 g burkar tomatpastasås
- 4 koppar kycklingbuljong
- 130 g vatten
- Lasagnelakan ca 8 ark, uppdelad i bitar i bitstorlek
- 60 g hackad färsk spenat
- 100 g strimlad mozzarellaost
- Ricotta och / eller parmesanost för servering

 

Metod: 

- Värm olivolja i en stor kruka över medelvärme. Tillsätt kalkonköttet, lök, peppar och koka, rör om ofta tills kalkonet bruntar (det tar cirka 5 minuter). Krydda med salt och peppar.
- Rör i vitlök, italiensk krydda och tomatpuré. Rör sedan i tomatsås, kycklingbuljong och vatten. Öka värmen till hög och koka upp.
- Rör i lasagneplattor och sänk värmen till medelkokt. Koka i 10-12 minuter eller tills lagen är kokta al dente, rör om ibland.
- Ta av från värmen och rör om den hackade spenaten.
- Strö på mozzarellaost. Servera med ricotta- och / eller parmesanost, om så önskas.

 

One-Pot svamp och potatis curry 

Vad du behöver:

- 1 msk olja 

- 1 lök, grovhackad

- 1 stor potatis, hackad i små bitar

- 1 aubergin, trimmad och hackad i bitar

- 250 g svamp med knappar

- 2-4 msk currypasta (beroende på hur varm du vill ha den)

- 150 ml vegetabiliskt lager

- 400 ml kokosmjölk (tenn)

- hackad koriander att servera 

 

Metod: 

Värm oljan i en stor kastrull, tillsätt lök och potatis. Täck över och koka sedan på låg värme i 5 minuter tills potatisen börjar bli mjuk. Kasta i auberginen och svampen, koka sedan några minuter till.

Rör om currypasta, häll över lager och kokosmjölk. Koka upp, låt sedan simma i 10 minuter eller tills potatisen är öm. Rör genom koriander och servera ensam eller med ris eller naanbröd.

 

 

5 ingrediens En grytapasta med kycklingkorv

Vad du behöver:

- 8 kycklingkorv

- 1 paprika (valfri färg)

- 340 g pasta 

- 700 g tomat (& basilika om möjligt) Pastasås

- 130 g riven mozzarella 

 

Metod:

- Värm en stor stekpanna på medelvärme och spraya lätt med matlagningsspray.

- Ta bort korv från skinn och lägg till stekpannan. Koka korv, dela upp den med en sked, tills den inte längre är rosa.

- Hacka paprika i små bitar.

- Tillsätt paprika i stekpannan med korven och koka i 2 minuter för att bli mjuk.

- Tillsätt pasta och tomatsås i stekpannan.

- Fyll såsburken nästan till toppen med vatten och häll också vattnet i stekpannan. Vispa.

- Låt sjuda lite, täck och koka i cirka 15 minuter tills det mesta av vätskan absorberas och pastan är öm.

- Rör om pastan var 5: e minut eller så för att hjälpa den att laga jämnt.

- Strö över riven Mozzarellaost. Njut av!

 

 The Ultimate Sausage Hot Dog

Vad du behöver: 

För karamelliserad lök

- 2 msk olivolja
- 3 stora lökar (röda eller vita), skivade
- Nypa salt
- 2 msk mjukt brunt socker
- 1-2 msk balsamvinäger

För faktisk varmkorv

- Korv (vi gillar fläsk)
- Varmkornsbullar
- Dina favoritsåser

 

Metod:

- Värm oljan i en stor friterad panna på låg värme.


- Tillsätt lökarna med en generös nypa salt och koka långsamt i 30-40 minuter. Rör om ibland för att förhindra att de fastnar eller brinner tills de blir mjuka och gyllene. Om lökarna börjar fånga, lägg till ett stänk vatten i pannan och blanda väl.

- Vid 30-minutersmarkeringen vill du lägga dina korv för att laga mat eftersom de tar cirka 15 minuter.


- Tillsätt socker och ättika för att ge dem en söt, lite skarp chutney-smak. Fortsätt laga på låg värme i ytterligare 5 minuter, rör om ibland tills blandningen är klibbig, sockret har lösts upp och vinäger har minskat.

- Lägg till din sås i bulle

- Ta bort dina korv och lägg dem i bullen 

- Lägg till dina karamelliserade lök ovanpå

Njut av!

 

DESSERT

S'mores

Vad du behöver (för att göra 1 s'more):

- 2 rika te kex

- 2 bitar mjölkchoklad

- 1 marshmallow eller 8 mini marshmallows

 

Metod:

- Klipp ut fyra rutor tennfolie som är tillräckligt stora för att linda in godisarna.
- Lägg 1 kex på varje foliebit och toppa med 2 bitar choklad och en marshmallow. Lägg det andra kexet ovanpå och linda varje paket tätt.
- Sätt s'mores på din lägereld och värm igenom i 2 minuter på varje sida, så att choklad och marshmallows bara smälter.
- Ta bort och låt svalna något innan du försiktigt drar av folien. Servera omedelbart.

 

DRYCK

Mojito Mocktail

Vad du behöver:

- 1 msk socker
- Liten massa mynta
- 3 limefrukter, juicerade
- Kolsyrat vatten

 

Metod:

- Blanda sockret med blad från mynten med en mortelstöt (eller använd en liten skål och slutet på en kavel).
- Lägg en handfull krossad is i två långa glas. Dela limejuice mellan glasen med mynta. Tillsätt ett sugrör och fyll på med sodavatten.

 

Vattenmelon Mocktail

Vad du behöver:

- 1 stora eller 2 små vattenmeloner
- 250 ml citronsaft (från en flaska eller kläm din egen)
- 100 g gyllene strösocker
- 1l flaska sodavatten
- 1 lime, skuren i skivor
- liten handfull mynta
- krossad is

 

Metod:

- Klipp av toppen av vattenmelonen och hål ut den med en stor sked och fiska ut några kärnor längs vägen. Mosa köttet genom en sil i en skål. Lägg köttet i en mixer (eller använd en lång kanna och stavmixer) med citronsaft och socker, vispa till en puré och rör sedan i läsket.
- Häll lite is i den urholkade vattenmelonen och fyll den med saftblandningen. Servera resten i en kanna med limeskivorna och mynten. Ha en skål med extra krossad is på sidan så att människor kan hjälpa sig själva.

 

Ultimate Hot Chocolate

Vad du behöver:

- 50 ml dubbelkräm
- 150 ml helmjölk
- 50 g hackad mjölkchoklad
- 25 g hackad mörk choklad
- Några mini-vita chokladknappar

 

Metod:

- Vispa den dubbla grädden tills den håller sin form och lägg den åt sidan tills den behövs.
- Lägg mjölken i en liten kastrull och värm försiktigt tills den simmar. Tillsätt mjölkchoklad och mörk choklad, rör sedan om tills det har smält. Häll i en mugg och toppa med en klocka av den dubbla grädden och sprid över några små vita chokladknappar för att dekorera.

 

Vi hoppas att detta har gett dig lite mat och dryck!

 

(Fotopoäng: BBC Good Food, Kristines Kitchen Blog, Tesco Real Food, The Adventure Bite) 

Tidigare inlägg

  • Florence Love
-->